Επιλογή δερμάτινων καναπέδων για ξενοδοχείο

11/04/2023

Οι δερμάτινοι καναπέδες αποτελούν πάντα μια κομψή επιλογή για τα έπιπλα των δωματίων κάθε ξενοδοχείου. Κερδίζουν το μάτι, προσφέρουν ανθεκτικότητα, άνεση και μια πινελιά πολυτέλειας που αρέσει σε κάθε επισκέπτη. Με την επιμέλεια του interior designer της Giacobbe Salotti, θα εξετάσουμε μαζί πως γίνεται η επιλογή δερμάτινων (ή και υφασμάτινων) καναπέδων που μπορούν να ταιριάξουν σε οποιοδήποτε τύπο δωματίου ξενοδοχείου ή και σε κοινούς χώρους, όπως η reception, τα σαλόνια και η αίθουσα του εστιατορίου.

  • Προτεραιότητα στην άνεση: Η άνεση είναι κάτι βασικό για τους επισκέπτες του ξενοδοχείου, επομένως επιλέξτε δερμάτινους καναπέδες που παρέχουν εξαιρετική υποστήριξη στη μέση και υψηλής ποιότητας ανθεκτικά αφρώδη υλικά (όπως αφρός πολυουρεθάνης) και εργονομικά σχέδια που προσαρμόζονται στους διάφορους τύπους σωματικής διάπλασης.

  • Λάβετε υπόψη το μέγεθος του δωματίου: Επιλέξτε δερμάτινους καναπέδες που ταιριάζουν με το μέγεθος και τη διάταξη κάθε δωματίου. Αποφύγετε μεγάλα έπιπλα στους μικρότερους χώρους, καθώς αυτά μπορεί να κάνουν το δωμάτιο να φαίνεται στριμωγμένο. Κάθε καναπές, εκτός από το πλάτος του, έχει δύο ακόμη παραμέτρους που επηρεάζουν την τοποθέτησή του στο χώρο: το συνολικό βάθος (συνήθως 90cm έως 110cm για τους ιταλικούς καναπέδες) και το μέγιστο ύψος πλάτης. Το μέγιστο ύψος πρέπει να το προσέξετε γιατί ένας ψηλός καναπές μπορεί να κρύβει το υπόλοιπο δωμάτιο, εφόσον είναι να τοποθετηθεί κάπου κεντρικά. Το βάθος πρέπει να το προσέξετε, καθώς σε μικρούς χώρους ένας βαθύς καναπές δε θα αφήσει αρκετό χώρο σε διαδρόμους.

  • Διαλέξτε ένα διαχρονικό σχέδιο: Επενδύστε σε δερμάτινους καναπέδες με κλασικό και διαχρονικό σχεδιασμό, ώστε να μπορούν να ενσωματωθούν αρμονικά σε διάφορα εσωτερικά στιλ, παραδοσιακά έως σύγχρονα. Αυτό εξασφαλίζει ότι οι καναπέδες σας θα συνεχίσουν να φαίνονται κομψοί και επίκαιροι, ακόμη όταν αλλάξουν οι τάσεις.

  • Επικεντρωθείτε στην ανθεκτικότητα και την εύκολη συντήρηση: Το δέρμα είναι γνωστό για την ανθεκτικότητά του και την αντοχή στη φθορά, καθιστώντας το μια ιδανική επιλογή για τα έπιπλα του ξενοδοχείου. Επιλέξτε υψηλής ποιότητας παχύ ενισχυμένο δέρμα που να είναι εύκολο στον καθαρισμό και τη συντήρηση, εξασφαλίζοντας ότι οι καναπέδες σας θα παραμείνουν οπτικά... θελκτικοί και φιλόξενοι για πολλά χρόνια.

  • Συντονιστείτε με την υπόλοιπη διακόσμηση του δωματίου: Επιλέξτε δερμάτινους καναπέδες που συμπληρώνουν την υπάρχουσα χρωματική παλέτα του δωματίου. Ουδέτερες αποχρώσεις, όπως το μπεζ, το γκρι και το καφέ λειτουργούν καλά, ενώ πιο τολμηρές αποχρώσεις μπορούν να προσθέσουν μια πινελιά προσωπικότητας σε έναν χώρο. Σκεφτείτε επίσης να παίξετε και με τα χρώματα των μαξιλαριών, ώστε να τα ταιριάξετε με τον χρωματισμό του κρεβατιού, ενός πίνακα ή του τοίχου.
  • Αξιολογήστε τη λειτουργικότητα: Σκεφτείτε τη βασική λειτουργία του καναπέ σε κάθε δωμάτιο - θα χρησιμοποιηθεί για χαλάρωση, για τηλεόραση ή ως επιπλέον χώρος ύπνου; Αυτό θα σας βοηθήσει να καθορίσετε τον καλύτερο τύπο δερμάτινου καναπέ που θα ικανοποιήσει τις ανάγκες των επισκεπτών σας, όπως πχ η λειτουργία κρεβατιού, η λειτουργίες relax ή ενσωματωμένα κουτιά  αποθήκευσης.

  • Προσαρμοστικότητα: Επιλέξτε δερμάτινους καναπέδες που μπορούν εύκολα να προσαρμοστούν σε διαφορετικά δωμάτια ή να μεταφερθούν με ευκολία αν χρειαστεί. Ιδανικά μπορείτε να επιλέξετε διθέσιους καναπέδες συνοδευόμενους με πουφ, ώστε αυτά να μπορούν να μετακινηθούν ανάλογα με το χώρο.

Η επιλογή των τέλειων δερμάτινων καναπέδων για τα δωμάτια του ξενοδοχείου σας απαιτεί προσοχή στη λεπτομέρεια, την άνεση, το σχεδιασμό και τη λειτουργικότητα. Κατανοώντας τις ανάγκες των επισκεπτών σας και τη διακόσμηση των δωματίων, μπορείτε να επιλέξετε δερμάτινους καναπέδες που θα προσφέρουν μια κομψή, ανθεκτική και πρακτική λύση για το ξενοδοχείο σας, εγγυώμενοι την ικανοποίηση των επισκεπτών σας για πολλά χρόνια.

Σχόλια

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική