Tips για να επιλέξετε τον τέλειο ιταλικό δερμάτινο καναπέ

29/04/2021

Αν αναλογιστείτε το χρόνο που θα ξοδέψετε καθισμένοι στον καναπέ σας, αξίζει να επενδύσετε σε αυτόν. Είτε πρόκειται για ένα vintage δερμάτινο καναπέ, είτε για ένα μοντέρνο δερμάτινο σχέδιο που αποπνέει ιταλική κομψότητα και φινέτσα, ο δερμάτινος καναπές είναι η τέλεια επιλογή!

Οι δερμάτινοι καναπέδες είναι ξεχωριστά κομμάτια για κάθε σαλόνι, αλλά και εξαιρετικά ανθεκτικοί. 

Σίγουρα είναι μια αγορά που χρειάζεται διερεύνηση και δεν πρέπει να γίνει βιαστικά.

Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι το γνήσιο δέρμα είναι εξαιρετικά ανθεκτικό και διαρκεί δεκαετίες.

 

Τεχνικά χαρακτηριστικά κάθε δέρματος

Υπάρχουν πολλά είδη δέρματος. Να είστε πάντα προσεκτικοί, καθώς στην αγορά θα βρείτε επιλογές που δεν αποτελούν γνήσια δέρματα, όπως οικολογικό δέρμα, δερματίνη ή απλές στρώσεις δέρματος. Επιλέξτε μόνο αυθεντικό δέρμα. 

Τα πιστοποιημένα δέρματα, ιταλικής προέλευσης από 100% γνήσιο δέρμα χωρίζονται στις εξής κατηγορίες:

  1. Κλασικό δέρμα: Υψηλής ποιότητας ιταλικό δέρμα (pelle smerigliata). Πολύ ανθεκτικό, απαλό στην αφή και εύκολο να καθαριστεί.

  2. Ενισχυμένο παχύ δέρμα: Διαθέτει τα ίδια χαρακτηριστικά με το κλασικό δέρμα αλλά είναι παχύτερο. Αυτό το δέρμα συστήνεται ιδιαίτερα σε οικογένειες με κατοικίδια ζώα. Διαθέτει πλούσιο χρωματολόγιο.

  3. Δέρμα natural: Πολύ απαλό στο άγγιγμα, αφήνει μια ευχάριστη αίσθηση. Οι γραμμές του δέρματος είναι λιγότερο ορατές και σχεδόν λείες. Συνίσταται αν θέλετε να δώσετε μια ξεχωριστή εμφάνιση στο χώρο σας και διαθέτει πλούσιο χρωματολόγιο.

  4. Δέρμα βουβαλιού: Όμορφο, παχύ και ελαφρώς γυαλιστερό δέρμα. Η λαμπρότητα του δέρματος αυτού δίνει ένα ιδιαίτερα γυαλιστερό look. Προτεινόμενο ιδιαίτερα για μοντέρνα και σύγχρονα σαλόνια.

  5. Δέρμα TERRA: Λαμπερό και μαλακό. Επενδύει με τελειότητα, έντονη, αδρή, ανάγλυφη επιφάνεια.

  6. Δέρμα MAYA: Βελούδινη επιφάνεια τύπου nabuck για πολύ ευχάριστο και απαλό άγγιγμα.

  7. Δέρμα Sauvage: Υπέροχα μαλακό στην αφή και εξαιρετικά ανθεκτικό δέρμα. Ιδανικό για να δίνει σε κάθε καναπέ ένα όμορφο vintage look, με επιλογή αυθεντικών χρωμάτων.

  8. Δέρμα Vintage: Το κορυφαίο δέρμα! Full Vintage, απαλό και ανθεκτικό, παχύ και υπέροχο. Παρέχεται ποικιλία πολύ ειδικών χρωμάτων. Χρησιμοποιείται για τη δημιουργία μοντέρνων δερμάτινων καναπέδων, δίνοντας στο δωμάτιό σας μια εξαιρετικά κομψή αίσθηση.

 

Μέγεθος καναπέ και πρακτικότητα

Οι τεράστιοι πολυτελείς δερμάτινοι γωνιακοί καναπέδες είναι υπέροχοι, αλλά έχετε πραγματικά τον χώρο για κάτι τέτοιο; 

Σε περίπτωση που σκέφτεστε να επιλέξετε έναν πολύ μεγάλο δερμάτινο καναπέ αναλογιστείτε αυτό: χαμηλά μπράτσα (ή καθόλου) κάνουν το δωμάτιο να φαίνεται μεγαλύτερο.

Για τους μεγάλους χώρους σκεφτείτε τη συνολική διάταξη του σαλονιού και μην ξεχάσετε τα υπόλοιπα έπιπλα, όπως το τραπεζάκι, την πολυθρόνα και τα πουφ. Όλα θα πρέπει να ταιριάζουν αρμονικά με το σαλόνι ή τον καναπέ.

Αν σας αρέσει να ξαπλώνετε, επιλέξτε έναν δερμάτινο καναπέ-κρεβάτι ώστε να αγκαλιάζει το σώμα. Ο CARDINAL είναι ένας μεγάλος και πρωτότυπος δερμάτινος καναπές με βαθιά καθίσματα κατάλληλα για ύπνο. Διαθέτει ξύλινο μπράτσο που χρησιμοποιείται για βιβλιοθήκη.

Αναζητήστε τον ATLANTIS καθώς είναι ο μεγαλύτερος σε βάθος και πλάτος καθίσματος καναπές μας. Ιδανικός για μεγάλους και ευρύχωρους χώρους.

Εάν σκέφτεστε και το σκύλο σας ο CORAZON αποτελεί την ιδανική πρόταση για μεγάλες οικογένειες με κατοικίδια.

 

Επιλογή χρώματος καναπέ

Ο χώρος που θα φιλοξενήσει τον δερμάτινο καναπέ μπορεί να χρησιμοποιείται για επαγγελματικούς λόγους ή προσωπικούς. Εάν θέλετε ο δερμάτινος καναπές να εξυπηρετεί κάποιον επαγγελματικό χώρο (ιατρείο, χώρο υποδοχής) ενδείκνυται η επιλογή σκούρων χρωμάτων. Αν αφορά τη χαλάρωση στο σπίτι ή κάποιον άλλο σκοπό το χρωματολόγιο ανά τύπο δέρματος θα σας ικανοποιήσει σε χρώματα και ειδικές αποχρώσεις.

Το γεγονός ότι θα βλέπετε τον δερμάτινο καναπέ σε καθημερινή βάση απαιτεί να επιλέξετε το χρώμα που ταιριάζει στην προσωπικότητα σας. Έτσι, θα τον απολαύσετε περισσότερο!

Σχόλια

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική